Hétszázadik születésnapját ünnepli Gelej

Megosztás

Gelej község idén ünnepli első okleveles említésének (1323) 700. évfordulóját.

A jubileum alkalmából az előttünk álló hétvégén sokszínű és változatos ünnepségsorozattal készülnek. A programsorozat már péntek délután, 16 órától elkezdődött egy kiállítással a községházán, amely a település történetébe enged bepillantást. Majd 18 órától az első napot Mága Zoltán ünnepi koncertje koronázza meg, a Református templomban. Este 9 órától bál lesz a Horizont zenekarral. Az estét Csordás Tibi koncertje zárja, 23 órától. 

A szombati napon tartják a jubileumi ünnepséget a református templomban 11 órától. Ezen az ünnepségen adják át a „Gelej Község Díszpolgára” és a „Gelej községért” kitüntetéseket is. Majd délután 4 órától falunapi rendezvényeknek ad otthont a sportpálya, számos gyermek és felnőtteknek szóló programmal, valamint fellépőkkel. 

Az ünnepi hétvégi programok sora vasárnap istentisztelettel zárul a református templomban, 15 órától. Igét hirdet, főtiszteletű Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke és ünnepi köszöntőt mond, nagytiszteletű Szőnyi Tamás, a Borsod-Gömör Református Egyházmegye esperese.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek